Hotell nära Kastrup


Skandinaviens största flygplats heter Kastrup och ligger en bit utanför Köpenhamn, Danmark. Denna flygplats drivs av Copenhagen Airports A/S och har flera namn den kallas. Dels Kastrup, men även Københavns Lufthavne, Copenhagen Airport eller CPH och på denna sajt kan du boka hotell nära Kastrup.

På dennas flygplats hittar du pubar, caféer, restauranger och andra matställen att äta på innan du ska resa eller när du landat efter att ha varit iväg. Flera av dem öppnar tidigt och redan klockan 04:30 kan du få en frukost om du har ett tidigt flyg. Sedan öppnar flera andra matställen runt klockan 05.00.

hotell nära KastrupKastrup har även ett shoppingcenter där du hittar allt från kläder och elektronik till heminredning och presenter. Efter säkerhetskontrollen hittar du taxfreebutiken, där du kan handla tullfria varor till bra priser.

Om du ska resa utomlands, så kan du ha behov av annan valuta. Det finns flera växlingskontor på Kastrup, där du kan växla dina pengar.

Det finns WiFi att tillgå över hela flygplatsen och du kan få gratis åtkomst genom att vara medlem i CPH Advantage. Det kostar inte något att vara med där, och du anmäler dig enkelt genom att logga in på nätverket.

Om du är på Kastrup flygplats i Köpenhamn för att hämta upp någon, så hittar du ankomsthallen i terminal 3. Du har parkeringar i närheten av denna terminal.

Till och från Kastrup kan du ta dig med bil, tåg, buss, taxi samt med Metro. Dessutom finns det en terminalbuss eller transferbuss mellan långtidsparkeringarna och alla terminaler.

Om du har ett tidigt flyg att passa, så finns det flera bra billiga boenden nära Kastrup flygplats som går att boka. Det kan vara skönt att slippa stressa för att hinna med planet. Samma sak gäller om du har en sen ankomst, då kan det vara skönt att få sova ett par timmar innan du beger dig hem.

Behöver du hyra bil, så finns det flera biluthyrare på flygplatsen som hjälper dig med att få nycklar och annat till bilen du bokat. Se till att förboka för att säkert få tag på en bil.

Kastrup flygplats började redan användas under 1920-talet som flygfält. 1934 så invigdes den första terminalen på Kastrup och användes för dansk inrikesflyg till Bornholm och Ålborg, samt att flyg till utlandet fanns, bland annat Hamburg, Berlin och Stockholm (via Malmö).

Under de senaste decennierna som varit, så har man byggt ut Kastrup en hel del både när det gäller flygplatsområdet och terminalerna.